
Filip Kotulski
Filip, z greki: miłośnik koni. W tym przypadku jednak tych nowoczesnych, mechanicznych. Uwielbia wszystko, co związane z motoryzacją. Na co dzień zajmuje się swoją drugą pasją - gotowaniem. Możecie go bliżej poznać, odwiedzając warszawską Sienna Bistro & Cafe.
Makaron z szynką i pieczarkami
Nie zawsze mamy ochotę na coś wykwintnego. Czasami chcemy najeść się ulubionymi, prostymi smakami. Ten przepis jest specjalnie na takie dni.
Spaghetti bolognese z pulpecikami
Chyba nie ma osoby, która nie lubiłaby włoskiej kuchni. Większość z nas potrafi też przygotować jakąś wersję spaghetti bolognese. Tym razem chcemy przedstawić naszą ulubiona formę tej znanej pasty z sosem pomidorowym.
Sałatka z figą
Gorące lato wspominamy również dzięki pysznym, lekkim, ale i wyjątkowym daniom. Dziś proponujemy sałatkę, która uświetni nawet bardzo elegancką kolację.
Motoryzacyjna obsesja
Na co dzień każdy z nas ma styczność z motoryzacja. Jedni ją kochają, inni - wręcz nienawidzą. W moim przypadku urosła do rangi obsesji.
Papryka faszerowana
Zostały ci mielone z wczoraj? A może pojedyncze warzywa, z któych nie zrobisz pełnego obiadu? Mamy świetny sposób na danie dla gospodarnych, które jednocześnie znakomicie wygląda i smakuje.
Chłodnik bałkański
Gorące lato, pot na czole, a brzuchy głodne. Co zjeść, kiedy nie mamy ochoty na nic ciepłego i ciężkostrawnego?
Szparagi w cieście francuskim z kremem pomidorowym
Jakie jest najlepsze danie na gorące dni - lekkie, ciepłe, sycące? My znaleźliśmy odpowiedź w połączeniu kuchni francuskiej i włoskiej. Brzmi poważnie? To smaczne, niedrogie i zarazem eleganckie danie, które oczaruje wasze oczy oraz kubki smakowe.