Monika Kotulska

Monika Kotulska


Studentka psychologii, zaangażowana w wiele działań Kościoła, kobieta pracująca. Marzy o podróżach, domku na wsi i napisaniu książki. Ciekawią ją sprawy ze świata Azji, filmu, kuchni, psychologii oraz życie chrześcijanina we współczesnym świecie. Na co dzień współtworzy smaki i atmosferę Sienna Bistro & Cafe.


  • Makaron z szynką i pieczarkami

    Makaron z szynką i pieczarkami

    Nie zawsze mamy ochotę na coś wykwintnego. Czasami chcemy najeść się ulubionymi, prostymi smakami. Ten przepis jest specjalnie na takie dni.


  • Ziarno Prawdy (2014)

    Ziarno Prawdy (2014)

    Film “Ziarno Prawdy” to mroczna opowieść, której akcja rozgrywa się w Sandomierzu. Ktoś popełnia morderstwa w taki sposób, aby rzucić podejrzenia na społeczność żydowską.


  • Spaghetti bolognese z pulpecikami

    Spaghetti bolognese z pulpecikami

    Chyba nie ma osoby, która nie lubiłaby włoskiej kuchni. Większość z nas potrafi też przygotować jakąś wersję spaghetti bolognese. Tym razem chcemy przedstawić naszą ulubiona formę tej znanej pasty z sosem pomidorowym.


  • Sałatka z figą

    Sałatka z figą

    Gorące lato wspominamy również dzięki pysznym, lekkim, ale i wyjątkowym daniom. Dziś proponujemy sałatkę, która uświetni nawet bardzo elegancką kolację.


  • Papryka faszerowana

    Papryka faszerowana

    Zostały ci mielone z wczoraj? A może pojedyncze warzywa, z któych nie zrobisz pełnego obiadu? Mamy świetny sposób na danie dla gospodarnych, które jednocześnie znakomicie wygląda i smakuje.


  • Podróż na sto stóp (2014)

    Podróż na sto stóp (2014)

    Jak wiele historii opowiada o ludziach wygnanych z własnego domu i tułających się po świecie w poszukiwaniu szczęścia? Wiele. Nie zmienia to faktu, że ten film warto zobaczyć - samemu lub w towarzystwie.


  • Chłodnik bałkański

    Chłodnik bałkański

    Gorące lato, pot na czole, a brzuchy głodne. Co zjeść, kiedy nie mamy ochoty na nic ciepłego i ciężkostrawnego?


  • Szparagi w cieście francuskim z kremem pomidorowym

    Szparagi w cieście francuskim z kremem pomidorowym

    Jakie jest najlepsze danie na gorące dni - lekkie, ciepłe, sycące? My znaleźliśmy odpowiedź w połączeniu kuchni francuskiej i włoskiej. Brzmi poważnie? To smaczne, niedrogie i zarazem eleganckie danie, które oczaruje wasze oczy oraz kubki smakowe.

© Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie zamieszczanych treści bez zezwolenia zabronione.